Just Google it


Här är en ny hobby som man kan säga att jag "hittat tillbaka till". Jag broderade ganska mycket när jag var yngre. Dock bara efter färdiga set med väv, garn och mönster. Nu har jag gett mig på att försöka göra egna broderier.

Den här tavlan är inte stor. Ca 10 cm på bredden bara. Men jag gillar texten. "Just Google it".
Ska försöka mig på större texter samt andra motiv snart :)

Jag tror hon är kär!


En flicka som jag antar är kär i någon? Eller så är hon bara tokig i hjärtan.
Målad med promarkers. Bilden blev lite mörk (jag fotade den) och är faktiskt finare på riktigt.
Min andra teckning nånsin med promarkers!

En söt vampyr-kanin
En vampyr-kanins om både ser söt och ondskefull ut på samma gång! Jo, det är faktikst möjligt :)
Den är gjord efter ett eget påhittat mönster. Jag tog fram ett rött garn och tänkte "Jag vill göra något som är rött..". Det blev alltså den här, som jag sen gav till min syster. Hon blev väldigt glad ;)
Tyvärr blev han lite dammig på bilderna, samt att den undre bilden blev lite knas >.<
Han är väldigt söt i alla fall tycker jag!

Pysseltajms lilla shop

Nu har jag startat upp min shop igen! Den är dock inte helt 100% fixad än men det blir den nog snart.

Besök den på: http://pysseltajm.blogg.se/shop eller klicka på länken uppe i menyn :)

Hemmagjorda ögonJag gör ibland egna ögon av lera att hapå mina amigurumisar. De är ganska lätta att göra men det är lite "pillrigt". Fast det tycker jag bara är kul!
Ögonen brukar ha olika färger, utseende och storlekar. Helsvarta, svartvita, färgade, med eller utan "glans", kattögon..

Vilken är din favorit av de på bilden? :)

Första klottret med promarkersNågra dagar innan jul köpte jag en tidig julklapp åt mig själv: Promarkers. Det fanns ett paket på "min" pysselbutik som innehöll pennor, block samt fodral till pennorna. Jag vet att många använder som av dem här så jag tänkte att jag också skulle testa. Och ja, de är underbara! Dock har jag inte hunnit testa de sådär jättemycket eller göra några stora saker än :)

Det här är det absolut första jag gjorde med pennorna. Först testade jag de olika färgerna och testade blanda dem lite. Sen provade jag på att måla en liten katt! Skissade med blyerts, fyllde i med konturpennan som följde med och färglade med promarkers. Jag tycker den blev helt okej för att vara första försöket (och för att vara en inte-så-seriös teckning)! :D

Knappar och andra småsaker


Det här är egentligen inget spännande men tänkte att jag ändå skulle visa upp dem. Det är lite småsaker jag gjort i fimolera. Små knappar, en rosett och små miniäpplen ska det föreställa. Tanken var att jag sen skulle kunna limma fast dem som detaljer på mina amigurumisar. (Ja, knapparna också eftersom det inte är några riktiga knappar och har inte hål igenom hela leran utan bara små prickar på framsidan). Jag tror det skulle kunna bli riktigt fint :)

Larvigt äpple
Äsch, bilderna blev inte så bra. Den ser bättre ut på riktigt.. Jag kan försöka ta bättre bilder någon annan dag. Men jag tror att man ser vad det föreställer! För er som inte ser det kan jag berätta att det är ett hängsmycke gjord i fimolera som föreställer en larv i ett äpple. Jag hade tänkt göra det till ett halsband åt mig själv eller någon annan.

Ber om ursäkt för den dåliga ordvitsen i rubriken

Om mina gratismönster

Här är lite saker att tänka på när det gäller de gratis mönstren jag har på bloggen:
  • Du får använda mina mönster hur mycket du vill samt sprida det till kompisar och på din blogg. Vill du sprida mönstret vill jag helst att du länkar till min blogg :)
  • Du får sälja egna figurer efter mina mönster, dock i en liten skala. Du får alltså inte t.ex. basera en hel affärsidé på mina mönster för att tjäna en massa pengar. Men någon figur nu och då får du sälja, och om du gör det får du gärna skriva var du fått mönstret ifrån ;)
  • Du får inte påstå att det är du själv som gjort mönstret! (ta åt dig äran så att säga). Dock om du lägger upp en bild på figuren så måste du ju inte skriva var du fått mönstret ifrån (även om det uppskattas!) men om någon frågar var du fått mönstret vill jag inte att du ljuger och säger att det är du själv.
  • Du får hemskt gärna maila in bilder på figurer du gjort efter mitt mönster! :D
  • Är det något som inte stämmer i mönstret eller om du behöver hjälp så kontakta mig så ska vi försöka ordna det :)
Ha så skoj och lycka till med virkandet! :D

Cernitlera - Frukter och bär
Jordgubbar, banan och körsbär i olika storlekar.

Jordgubbarna ska bli örhängen och bananen tänkte jag först att apan skulle få (fastklistrad i sin hand) men vet inte säkert än. Och körsbären vet jag inte heller vad jag ska göra med men jag kommer säkert på något! Har också gjort äpplen men de visar jag en annan gång :)

Liten virkad pandaHär är en panda utan namn. Han är ganska liten. Hur liten han är vet jag inte, jag har inte mätt honom. Nu bor han i våran blomkruka med Aloe Vera.

Råttor i cernitlera

Två råttor gjorda i cernit/fimolera. Den mindre som sitter i den blå koppen blev lite konstig.. men det var också den första figuren jag gjort i lera på väldigt länge!

Jag funderar på att göra halsband av de här två. Råttor är så söta och jag ska skaffa ett par st så fort jag får tag på en lägenhet och kan flytta.

Amigurumi-koppFår det lov att vara en liten kopp med choklad/kaffe i? För min del är det choklad då jag inte dricker kaffe :3
Mönster: Mitt eget. Gjorde den på "frihand".

Panda gjord i cernitlera


Här är en panda jag gjorde i cernitlera för ett tag sedan. Den vita leran blir så lätt skitig med damm och diverse saker (syns inte så väl på bilden dock). Tråkigt. Men jag tycker den är söt ändå! Jag gjorde den till ett halsband åt mig själv.

En ny design!

Nu har jag fixat en ny design (igen). Den här blev jag faktist riktigt nöjd med! Den är ganska söt om jag får säga det själv.

Nya designen:


Kaninen är en amigurumi och svamparna (som är från Super Mario) "representerar" mig och pojkvännen. Han är den gröna och jag den röda (våra favoritfärger). Så lite tanke har det varit bakom den. Resten av sakerna är allmänt pyssel vilket den här bloggen faktiskt handlar om. Vad tycker du om den nya designen?

Fixar ny bloggdesign

Jag håller just nu på att fixa en ny bloggdesign. Ber därför om ursäkt ifall det ser konstigt ut!

God jul och gott nytt år!

Bättre sent än aldrig va? Jag har hållit mig någolunda borta från datorn under julhelgen+mellandagarna+nyår så jag får hälsa er alla en god jul och ett gott nytt år såhär i efterhand.

Min jul var super. Det blev första julen med pojkvännen dessutom (har varit tillsammans i 3 år). I julklapp fick jag också en massa saker jag önskat mig. Bland pysselsaker fick jag cernitlera och effektgarner.

Inför 2011 har jag egentligen inte så mycket planer. Det som står högst på listan är att skaffa lägenhet! Men det är lättare sagt än gjort. Jag hoppas också på att det blir ett år med massor av inspiration så att jag kan pyssla utan idétorka ;)

Gott nytt 2011 till er alla!