Firefox gillar inte blogg.se?

Jag kommer inte åt blogg.se startsida. När jag skriver in adressen laddar den någon sekund och sen blir det.. vitt?! Det står Blogg.se högst upp på fönstret med loggan och allt, men själva sidan syns inte. Känns lite irriterande eftersom det blir lite svårt att logga in på bloggen då.. (Just nu använder jag Internet Explorer för att komma åt bloggen.) Jag kan också påpeka att det inte är några problem att läsa min eller andras bloggar via bloggadresser!

Någon mer som det inte fungerar för? Eller är det bara mitt firefox som inte vill att jag ska blogga?

Domherre målad i akryl

En domherre som jag började måla igår. Den är målad med akryl på en liten canvasduk (18x12 cm stor). Den var lite svår att fotografera och jag tycker den är finare på riktigt, men det får duga!

3D origami svanEn svan av papper som jag testade göra. Jag använde de här videorna på youtube som hjälp: 3D origami for beginners och How to make a 3d origami swan. Riktigt kul faktiskt! Jag har hållit på lite med "vanlig" origami, så det här blev lite mer utmanande.

Mr Spleen

Det här är Spleen från Mia Bengtssons nyaste bok "Virka glada amigurumis". En söt liten knubbig sak. På bild nummer två har jag använt en tändsticksask av den mindre sorten för att visa hur stor, eller kanske liten, han är.

Give away hos Becca pysslarBecca pysslar har en give away för att fira att hon snart tar studenten! Utlottningen kommer avslutas på stundentdagen. Delta och gratta henne vettja :D

Dr Sheldon Cooper

Min första pärltavla av Sheldon från The Big Bang Theory (en av mina favorit serier). Den är ca 30 x 24 cm (så stor är ramen) och består av ca 2800 pärlor.

En igelkott. Eller nåldyna. Eller igelkott. Eller..Här är den söta igelkotten från Mia Bengtssons bok som jag skrev om här. Jag har ett köpt ett nytt pyssel-skivbord, och när jag höll på att packa upp alla pysselgrejer kom jag på att jag inte har någon nåldyna. Det vore ju jättebra att mina synålar jag använder när jag monterar mina amigurumis! De försvinner så lätt annars. Knappnålar är jag dålig på at använda, men nu när jag lånat mammas symaskin lär de behövas så småning om.

Och att igelkotten var så söt är ju ett plus!

Liten nalle med klänningLiten nalle-flicka med en gul, lite vårinspirerad, klänning. Frihandsvirkad. Hon har dessutom guldörhängen och silverknappar på klänningen.

Hellsing Alucard

Lite halvkassa bilder men de duger. Det här är alltså Alucard från mangan och animen Hellsing. En ganska brutal serie om jag förstått det rätt. Jag har varken läst eller sett serian själv men min syster älskar den! Därför bestämde jag mig för att virka honom åt henne. Hittade på ett eget mönster av "chibi"-karaktär! Jag tycker själv han blev riktigt bra. Kappan, hatten och stövlarna går t.o.m. att ta av, haha! Öron har han också (Undrar varför, de syns ju ändå inte? Haha!)

Kan också meddela att min syster blev superglad för den!

Virka glada amigurumis!Titta vad som väntade mig när jag kom hem från jobbet igår! Ett efterlängtat paket! Mia Bengtssons nya bok Virka glada amigurumis. Hennes tredje och sista bok fylld med söta mönster. Jag har svårt att bestämma mig för vilken jag ska börja med men jag tror det får bli Spleen. Sen ska jag göra flodhästen, lejoner, lagkamraten, laman, igelkotten och.. ja säkert alla, haha! Här har ni se alla mönster från boken.

Jag förhandsbokade den redan i början av april, och därför fick jag också med två par säkerhetsögon och en säkerhetsnos. Inte helt illa!

Hjärtekatten

Jag vill bara tipsa er om en Hjärtekatten! Informationen nedan är tagen från deras blogg http://hjartekatten.blogspot.com

"Om Hjärtekatten.

Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett litet barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på barnhjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd – och då behöver man trygghet. Någonting att hålla sig fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt.

Hjärtekatten är en handvirkad katt som på ett pedagogiskt sätt kan påminna om tiden på sjukhuset. Vi vill egentligen alla helst att varje nytt litet hjärtebarn ska få med sig en egen Hjärtekatt när de åker hem från avdelning 323 på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, men det föds omkring 1000 hjärtebarn i Sverige varje år och vi inser att det är för många maskor för oss att virka. Vi har därför satt upp målet att försöka få ihop 100 handvirkade Hjärtekatter att skänka till avdelningen. Men vi behöver hjälp.

Virka din egen Hjärtekatt och skicka till oss. Du får rabatt på garnet!

100 Hjärtekatter är rätt ambitiöst men hjälps vi åt är det inte omöjligt. Du hjälper oss genom att virka din egna Hjärtekatt som du skickar till oss, och vi märker den med ditt namn och adressen till din blogg om du har en, innan vi skänker katten vidare till barnhjärtavdelningen.

För att få ihop så många katter som möjligt erbjuder ett gäng garnbutiker med hjärtat på rätt ställe dessutom rabatterade priser på det garn som behövs för att virka Hjärtekatten. Hitta din närmaste butik i listan till höger eller beställ från en av nätbutikerna.


När din Hjärtekatt är färdig kontaktar du oss på hjartekatten@gmail.com så får du leveransadressen av oss.


Och vipps så har du gjort en hjärtebarnsfamilj lite gladare!


Läs här om hur du virkar din Hjärtekatt."