Fel sida

Jag har länge varit medveten om att jag virkar med "fel" sida utåt. Alltså den aviga sidan utåt och rätsidan inåt. Jag har testat göra tvärtom men tycker att det är svårt ibland. Ändå känner jag att jag skulle vilja virka med "rätt" sida utåt, bland annat för att om jag virkar efter andras mönster eller ger ut egna så kan resultatet se väldigt annorlunda ut om man gör på det andra sättet.

Ska jag lära om mig eller inte? Vilken sida har du utåt när du virkar amigurumisar?

Vit robot


Mönster: Ur boken "Crobots" av Nelly Pailloux

Min syster fick önska sig en av robotarna ut boken och det blev denna sötnos. Dock var det ett tag sen jag gjorde honom/henne. Var ganska lätt att göra, förutom ansiktet som skulle broderas. Ögonen skulle vara trianglar och det var inte det lättaste att få dem snygga. Gjorde om ett antal gånger om jag minns rätt. Hursomhelst blev jag nöjd tillsist :)

Har även gjort den här och denna från mönster ur samma bok.

Utlottning hos VirkverketAnnika på bloggen Virkverket har nyligen släppt en bok med jättefina mönster (du ser några av dem här ovan) och just nu har hon anordnat en tävling/utlottning på sin blogg där man kan vinna den! Klicka här om du vill veta mer och själv delta :)

Pokéball!


Pokémon, gotta catch 'em all!
<3

And now I can, with this cute Pokéball! Gjort efter ett eget mönster (med inspiration från en bild av en pokéball). Just den här bollen är ca 5 cm i diameter och den fick min pojkvän när jag var klar med den.

En liten mus


Mönster: Virka amigurumi av Mia Bengtsson

Den här lilla söta musen kan man säga var en test-mus. Jag testade tre nya saker med den!
1. Virka med rätsidan(?) utåt. Jag brukar virka med andra sidan utåt, alltså virka på sidan längst ifrån mig när jag gör runda saker. Varför vet jag inte, tycker väl att det är lättare.
2. Ny stoppning än tidigare! Tidigare använde jag ett halvkasst bommulsstoppning som blev knöligt. Här använde jag istället stoppningen från en fiberkudde. Funkade super!
3. Nya ögon! Detta blev min första amigurumi som fick testa hemmagjorda cernitögon. Väldigt sött!

Utöver testerna den stackars musen fick utstå fick han dessutom en ovanligt lång svans. Jag tror den är ca två kroppslängder.

Musbebisen har inte fått något namn ännu :) Några förslag?

Döden aka. Liemannen


Åh, han blev så söt (om jag får säga det själv). DOck är han inte från ett eget mönster utan kommer ifrån boken "Creepy Cute Crochet" eller "Virka läskigt söta figurer" av Christen Haden.

Var min syster som ville ha en Döden så virkade en åt henne. I originalmönstret skulle lien limmas fast men tyckte det vore roligare att kunna ta loss den om man ville så sydde fast den med ett par stygn. Den sitter faktiskt fast bra men går samtidigt att ta lös! Lien och ögonen är gjorda av cernitlera.

Orange teddybjörn


Den här söta björnen var det ett tag sedan jag gjorde. Ville göra något av det oranga garnet jag hade, för hade inte använt det så mycket. Då hittade jag ett "grundmönster" för amigurumis. Finns att hitta här där det också finns lite info om det. Skillnaden jag gjorde var att istället för att använda filttyg (har inget sånt hemma tyvärr) så virkade jag den gula nosen och de gula inneröronen! Jag broderade ögon, nos och mun. Den sneda leendet tycker jag blev riktigt charmigt, och det var inte ens tänkt att han skulle ha det.

Namn: Gusten
Längd: Liten
Favorit..
..färg: Blått
..mat: Polkagrisar
..pryl: Serietidningar
Tycker inte om: Plastpåsar och spenat