Gör egna bokmärken

 
Som jag skrev i det här inlägget funderade jag på att göra en tutorial för att göra egna bokmärken, vilket vissa av er gärna ville se. Så.. här är den!
 
För att göra bokmärken behöver du:
  • Papper i fina färger (Alternativ vita som du sedan kan måla)
  • Lim
  • Sax
  • Penna
  • Linjal
  • Eventuellt färgpennor
Först ska vi göra en mall. Om du vill kan du hoppa över detta och använda en färdig mall som jag gjort och som du hittar här. Det är bara att spara ner bilden och skriva ut den. 
 
Först mäter du upp en kvadrat som är 10 x 10 cm stor. Du kan ändra storleken för att få större eller mindre bokmärken. 
 
Därefter märker du ut var hälften på varje sida är. I det här fallet är det allstå 5 cm. 
 
Sedan drar du linjer där du gjort markeringarna så att fyra mindre kvadrater bildas. 
 
I två av de mindre kvadraterna drar du linjer på diagonalen, som bilden till vänster visar. Till höger har jag markerat de bitar som inte ska vara med när du klipper ut mallen.
 
Sen är det bara att klippa ut mallen. Den ska alltså se ut som bilden till höger.
 
Nu ska mallen användas på ett färgat papper. Du ritar helt enkelt av mallen på papperet. Jag valde grönt för den här tutorialen. Du kan som sagt också använda ett vanligt vitt papper och sedan måla lite på det. Se bara till att bokmärket inte färgar av sig om du väljer att måla. Det ska ju faktiskt ligga i en bok. 
 
Sen klipper du efter linjerna. Inga konstighter. 
 
 
Nu är det dags att vika bokmärken. Vik först över den ena av de spetsiga flikarna. Om du tittar på den färdiga mallen så har jag markerat ur var du ska vika. 
 
Sen viker du den andra fliken också. 
 
Dags för lim! Lyft upp ena fliken och limma den ordentligt. Tryck sedan tillbaka den igen. 
 
Sådär! Nu är grunden för bokmärket klart. Nu fattas bara detaljer. 
 
Du kan dekorera ditt bokmärke precis som du vill! Fantasin sätter gränser som man brukar säga. Jag valde att göra ögon av vitt papper och använde en pennkork som mall. Det blev ett större och ett mindre öga (vände på korken för att få olika storlekar). Sedan målade jag tänder också. Tänk på att om du gör tänder bör de ha en hög kant ovanför. Gärna lite större än vad jag gjorde, då det var i minsta laget.
 
Sedan klippte jag ut dem och målade dit pupiller. De kan man såklart måla dit efter att man limmat fast ögonen också. Ett tips är också att vända på paperet så att inte pennstrecken syns. 
 
Limma! På bilden till höger ser du varför man bör ha en hög kant ovanför tänderna. för att kunna limma på den och sedan fästa den inne i munnen på bokmärket. 
 
Tadaa! Nu är bokmärket klart!
 
Nu är det bara att hänga det över kanten på boksidor. Superenkelt. (Hade ingen bok i närheten så visar här på ett lila papper istället. Funkar minst lika bra.)
 
Om du vill kan du vika in den nedre fliken som bilden visar. Det är helt och hållet en smaksak! 
 
Lycka till! 
 

Fyndat band

 
I onsdags var jag i Sundsvall med mamma och moster. Bor man som oss i Umeå är närmsta IKEA i Sundsvall, vilket var vårt främsta mål med resan. Jag köpte lite småsaker på IKEA, mestadels till råttorna. Sedan gick vi även runt i gallerian en stund och självklart var jag tvungen att svänga in på Panduro då vi inte har det hemma (men vi har visserligen återförsäljare av Panduro). Där fyndade jag de här fina banden som var på rea! De är perfekta till amigurumisar och annat. Jag tror de var på halva priset, och jag fick alla fem för ca 60 kr. 

Nytt i shoppen

 
Tänkte bara göra en liten uppdatering angående shoppen. Jag har nyss lagt upp lite nya armband till försäljning. Dessa finns i lager och kan skickas direkt om man skulle vilja. Priserna ligger på 25-50 kr. Såklart går det också att beställa armband i andra färger om man vill det. 
 

Bokmärken

Jag hittade klipp på youtube där de gjorde sånahär bokmärken och kände för att göra några egna nu när jag börjat läsa mer. Lite klipp och klistra är ju aldrig fel tycker jag, och de här var superenkla att göra! De är gjorda i vanligt färgat papper samt lite tuschpenna. (Ja, den gula är en "minion" från Despicable Me/Dumma mej) Funderar på att lägga upp en svensk tutorial/instruktion på hur man gör dessa. Vad tycker ni?

Sommar! - Vad vill Ni se?

 
 
Ja nu är det sommar! (Eller jag har haft sommarlov ett par veckor redan...Äh, detaljer!) Den här sommaren har jag till och med lite extra tid över som det ser ut just nu. Skönt! Men samtidigt finns en risk för att det blir långtråkigt. Därför tänkte jag satsa lite extra på bloggen i sommar, när jag dessutom inte har så mycket tid för den på vinterhalvåret på grund av skolan.
Nu är bara frågan vad ni vill se här i bloggen. Amigurumi? Lerfigurer? Armband? Pyssel jag själv gör? Tutorials/instruktioner och mönster för att kunna göra själv? Kom med förslag! 
Några egna saker jag funderat på är bland annat: Instruktioner för att knyta armband. Antingen med hjälp av bilder eller video. Visa några av de enklare mönstren för dessa.Fler amigurumimönster.

Bläckfisk i cernitlera

 
En liten bläckfisk jag gjorde för rätt längesen faktiskt. Hade bara inte lackat klart den eller lagt upp den här. Det blev dock inte riktigt som jag tänkt mig. Tanken var att jag skulle använda den som halsband, men jag glömde sätta in en pin/göra ett hål på ovansidan av bläckfisken så kan inte fästa öglan eller snöret i den. Men den blev ju ganska söt i alla fall.
 

Min systers studentpresent

 
Min syster har tagit studenten idag! Grattis till henne! <3
Igår pysslade jag ihop en liten studentpresent till henne. Det blev virkade grissmycken då hon är galen i grisar och till och med samlar på dem. Det blev ett halsband av en gris med vingar och örhängen med grisar som saknar ben. De blev uppskattade!

Målade landskapsbilder

Två bilder jag målat senaste tiden. Det konstiga formatet är för att de ska passa in på en hemsida. Båda är målade direkt i mitt photohop med lite hjälp från texturpenslar, linjeverktyg och min Wacom/ritplatta.